Tudor la Cotroceni. Pentru o zi.


E opt seara. Mai sunt patru ore în care puteți face propuneri pentru oameni care să meargă mâine la consultările de la Palatul Cotroceni. După protestele numeroase de zilele trecute, e important să mergem și cu un mesaj structurat la Președinție și să arătăm că nu suntem numai împotriva cuiva, ci și pentru ceva. E un moment important. Aș zice chiar: this is it.

În acest context și pentru că timpul e foarte scurt, iată recomandarea mea: Tudor Benga. Brașovean de 34 de ani, antreprenor, studii în Statele Unite, prieten bun mie și cineva în care am încredere. Nu numai că știe să articuleze problemele cetății, dar are și propuneri pertinente de soluționare a lor.

Vă rog mult, dacă aveți încredere în mine și judecățile mele, scrieți la consultari@presidency.ro și trimiteți-l pe Tudor la Cotroceni. Măcar pentru o dezbatere, apoi mai vorbim.

Copiați textul din postarea sa pe Facebook de mai jos (în care își arată interesul pentru dezbatere) și trimiteți la adresa de mai sus. Menționați și adresa lui de mail: tudorbenga@gmail.com

Iată postarea lui:

„Au aparut o droaie de intrebari, cat se poate de legitime, si de-aia incerc sa dau cateva raspunsuri repejor inainte de protest:

1. Sunt antreprenor in ecommerce. Conduc un business de vanzare de carte in limba engleza, www.okian.ro si sunt co-fondator al unui alt business, de e-fulfillment, www.frisbo.ro. Incerc sa ma implic cat pot in viata cetatii motiv pentru care sunt co-fondator si la platforma de factchecking www.factual.ro. Si am o scoala de politici publice, facuta pe bune, nu pe plagiate, la una dintre cele mai bune universitati din lume https://sipa.columbia.edu/. Am trait vreo 7 ani din viata in afara tarii, in principal in SUA, si sunt intors in Romania de 3 ani.

2. Nu cred ca sunt cu nimic mai bun, mai grozav, mai destept sau mai merituos decat oricare dintre ceilalti zeci de mii de oameni care sunt in strada zilele acestea. Cred doar, ca prin natura experientei personale, profesionale, si educationale sunt mai aplecat decat majoritatea catre rotitzele sistemului politic. Ce anume il face sa functioneze cum functioneaza si sa dea rezultatele nenorocite pe care le da. Acelasi lucru il cred si numerosi oameni in jurul meu si in aceste conditii am hotarat ca e de datoria mea sa fac pasul in fata. Voi mai face si altii daca va fi nevoie.

3. Nu am nici o pretentie ca as reprezenta “Strada”. Nimeni nu o reprezinta. Acolo, in piata, sunt mii de viziuni si perspective diferite si asa e si normal sa fie. Cred insa ca e important sa fim la masa discutiilor. Cat mai multi, cat mai coerenti. Am trait cu mare frustrare modul in care s-a fasait miscarea de strada pornita in 2013 din protestele anti-Rosia si n-as vrea sa repetam aceleasi erori. Daca noi nu ne ducem sa vorbim, vor vorbi altii in locul nostru.

4. Am tot scris in fel si chip despre ce cred ca ar trebui sa se intample pe mai departe si e prea scurt timpul acum sa sintetizez. Dar voi reveni cu puncte clare. Tot timeline-ul meu este public, la fel sunt si notele scrise de-a lungul timpului, la protestele de la Rosia, in campania electorala de anul trecut. Asta este ceea ce am scris ieri si nu mi s-a modificat semnificativ pozitia: https://www.facebook.com/tudorbenga/posts/10153561655971609?notif_t=like

5. Nu am afilieri propriu-zise altele decat cele expuse mai sus. Dar am simpatii puternice si o droaie de respect pentru pozitiile, activitatea si expertiza unei serii de ONG-uri din Romania, mai ales Funky Citizens si Romanian Center for European Policies (CRPE) si Expert Forum (EFOR). Motiv pentru care si linkuiesc aici catre comunicatele lor de astazi cu care sunt in mare parte de acord si care mi se pare ca incep sa distileze foarte bine revendicarile necesare. https://www.facebook.com/funkycitizens/photos/a.381397368603692.89524.261321050611325/911542255589198/?type=3&theater

Mulțumesc.

Mihai Marc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *